01 marzo 2013

La Volta Cerdanya Ultrafons entra de ple al panorama nacional de curses d'ultra-trail.



La Volta Cerdanya Ultrafons entra de ple al panorama nacional de curses d'ultra-trail


§  La Volta Cerdanya Ultrafons forma part de la SUMMUM UltraCup, el primer circuit espanyol de curses de muntanya.

§  La Volta Cerdanya Trail està al calendari de la II Copa Catalana de curses d'ultraresistència.

Ultrafons 2012
Puigcerdà, 27 de febrer de 2013.- La Volta Cerdanya Trail, la cursa de 85 km emmarcada en la Volta Cerdanya Ultrafons (VCUF), va entrar el passat dia 28 de gener a formar part de la Copa Catalana de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, anomenada Copa FEEC-Lafuma d’ultraresistència. 

Es tracta de la segona edició d’una competició que consta de quatre curses en diferents indrets de Catalunya. La Volta Cerdanya Trail és la penúltima d’aquestes curses i es disputarà el 8 de juny, amb sortida a Martinet i arribada a Puigcerdà. 

Els seus 85 km de recorregut transcorren pels paratges del Parc Natural Cadí-Moixeró, la Tosa d’Alp, la vall de la Molina i el Pla de les Forques, acumulant un desnivell total de 4.500 m. El cap de l’organització de la VCUF, Eduard Jornet, va fer pública la notícia a la presentació de la Volta Cerdanya Ultrafons de Barcelona, a l’Espai Provença.


Els organitzadors de la competició tenen més motius per estar satisfets. 

La Volta Cerdanya Ultrafons, juntament amb cinc altres ultra-trails de l’Estat espanyol, han creat el circuit SUMMUM UltraCup, la primera lliga d’àmbit espanyol de curses de muntanya. 

La Volta Cerdanya Ultrafons serà la quarta prova del calendari de la SUMMUM UltraCup, que inclou l’Ultra Sierras del Bandolero de Cadis, el Lava Trail de Lanzarote, Penyagolosa Trails de Castelló, l’Ultra Xtreme Lagos de Covadonga i la Guadarrama Trail Race. 

La VCUF tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny i descriu un recorregut circular per la Cerdanya de 215 km i 9.000 metres de desnivell positiu acumulat, amb sortida i arribada a Puigcerdà.


En la segona edició de la VCUF, el seguit de curses que recorren La Cerdanya ja han aconseguit fer-se un lloc al món de les curses d’ultraresistència a Catalunya i Espanya. 

El fet de formar part d'aquests dos calendaris suposa la inscripció de més corredors, que vindran a Cerdanya els dies de la competició, amb la corresponent repercussió per a la comarca. 

Aquest esport, que Kilian Jornet va fer popular al nostre país, cada cop compta amb més atletes que s’hi han interessat per la seva exigència i dificultat, i també perquè es tracta d’un esport perfecte per als amants de la muntanya.




Servei de Comunicació

Volta Cerdanya Ultrafons







No hay comentarios: