29 enero 2013



Ultrafons 2013
VOLTA CERDANYA ULTRAFONS                       
7, 8 i 9 JUNY 2013
NOTA DE PREMSA
28/01/2013


La Volta Cerdanya Ultrafons 2013 es presenta a Barcelona davant de més de
cent persones


Les institucions de Cerdanya i Catalunya aposten per fer la Volta Cerdanya Ultrafons una cita de
referència mundial.


La cursa de 214 km formarà part del primer circuit espanyol de maratons de muntanya, mentre
que la de 85 km està al calendari de la Copa Catalana de curses d'ultraresistència.


El campió del món Kilian Jornet ha confirmat la seva participació a la cursa de 35 km.
 

La tipografia de l’Anna Vives, que participarà a la de 12 km, es farà servir per retolar els dorsals.

Barcelona, 28 de gener de 2013.- La Volta Cerdanya Ultrafons 2013 ha estat presentada aquest dilluns davant d'un nombrosíssim públic. El centenar de persones que s'hi han acostat han fet petit el lloc escollit per a l'acte, l'Espai Provença de Barcelona. 


Eduard Jornet, director de la Volta Cerdanya Ultrafons, ha obert l'acte de presentació agraint la presència de les autoritats i el públic present. 


Jornet ha destacat els objectius de la Volta Cerdanya Ultrafons, tals com transmetre els valors propis de les activitats de muntanya, acollir projectes de recerca, donar a conèixer els
senders de la nostra comarca i consolidar la prova com un referent en les curses de muntanya. 


Acte seguit es va projectar un video narrat per Kilian Jornet que descriu el recorregut de la Volta Cerdanya Ultrafons.

L’atleta ceretà participarà a la Cursa de Muntanya de Cerdanya, de 35 km.



Presentació Ultrafons 2013 a Barcelona


El President del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, ha parlat de la importància que tenen les proves de la Volta Cerdanya Ultrafons i el circuit de la Gran Volta a Cerdanya per a la comarca, i ha remarcat el fet transfronterer d'un circuit que recorre els senders d'una vall dividida per la frontera franco-espanyola.
 

En el mateix sentit Xavier Civit, coordinador d'actuacions de la Generalitat a les activitats de muntanya, ha destacat la magnitud de l'esdeveniment i ha animat tothom a participar i a les institucions a ajudar a fer possible aquest projecte.
 

La campiona del món de raids d'aventura i atleta d'elit Emma Roca, bioquímica de formació, ha descrit el projecte SUMMIT d'investigació en què es planteja com afecten la salut les proves atlètiques d'aquestes magnituds i la preparació per a afrontar-les. Cada vegada més persones s'inscriuen en proves d'ultraresistència i molts pocs saben fins a quin punt poden forçar el seu cos i de quina manera preparar-se combinant dieta, entrenaments i proves clíniques. 

A les curses de la Volta Cerdanya Ultrafons alguns corredors escollits a l'atzar se sotmetran a proves i analítiques abans, durant i després de la competició.
 

L'Anna Vives ha presentat els dorsals de la Volta Cerdanya Ultrafons, que es retolaran amb la tipografia de la qual ella n'és autora. L'Anna, una noia amb síndrome de Down també participarà a la Cursa Popular de Cerdanya, de 12 km, i al projecte SUMMIT.
 

Per la seva part Marc Xaubet ha presentat la nova línia de roba tècnica d'Sport HG amb la qual s'equiparan tots els corredors i els voluntaris de la Volta Cerdanya Ultrafons. La roba presentada en exclusiva per a la VOLTA CERDANYA ULTRAFONS prova ceretana dóna unes sensacions molt còmodes als corredors en condicions de temperatura i humitats
molt variades i extremes.
 

Tico Cervera ha presentat la SUMMUM UltraCup, el primer circuit espanyol d'ultratrails, format per sis proves entre les quals hi figura la cursa de 215 km de la Volta Cerdanya Ultrafons. De la mateixa manera, i com a notícia d'última hora, la FEEC ha inclòs la Volta Cerdanya Trail, de 85 km, en el calendari de la II Copa Catalana de curses d'ultraresistència.



Servei de Comunicació
Volta Cerdanya Ultrafons
comunicacio2013@gmail.com
http://www.ultrafons.com
facebook.com/vcuf214
twitter.com/vcuf

No hay comentarios: