16 enero 2013

VOLTA CERDANYA ULTRAFONS 2013

 VOLTA CERDANYA ULTRAFONS

7, 8 i 9 JUNY 2013


La segona edició de la Volta Cerdanya Ultrafons tindrà lloc a la comarca de Cerdanya els dies 7, 8 i 9 de juny


Amb quatre curses que van des dels 12 km fins els 215 km, comptarà amb la participació d’algunes de les principals figures del panorama, com Kilian Jornet, Tòfol Castanyer, Toti Bes i Marc Pinsach.


La Volta Cerdanya Ultrafons ja ha començat la seva gira de presentació, tant a Espanya com en
d'altres països.
 

La Volta Cerdanya Ultrafons (VCUF) és una competició que té lloc a la comarca de la Cerdanya i consta de quatre curses:
  • Volta Cerdanya Ultrafons, el plat fort de les curses que es realitzaran, és una ultramarató de 215 km i més de 9.000 metres de desnivell positiu que descriu un recorregut circular a la Cerdanya, passant per 25 dels seus municipis.
  • Volta Cerdanya Trail (VCT), una cursa de resistència de 85 km i 4.000 metres de desnivell positiu.
  • Cursa de Muntanya de la Cerdanya (CMC) amb un traçat de 35 km i 1.300 metres de desnivell. 
  • Cursa Popular de Cerdanya (CPC), de 12 km.
La segona edició de les curses es realitzarà els dies 7, 8 i 9 de juny, apadrinades pel campió del món de curses de muntanya, Kilian Jornet, i dirigides per Eduard Jornet, persona de reconeguda experiència en muntanya. 

La VCUF aspira a convertir-se en el referent del trail running i les ultramaratons a nivell
internacional, a més de situar la Cerdanya com un dels principals referents del món esportiu i de la
muntanya.


El 2012 es va celebrar la primera edició i va ser un èxit, amb més de 400 inscrits provinents de tota la geografia espanyola, a més de comptar amb corredors vinguts de França, Anglaterra, Escòcia i Eslovàquia.
 

Aquest any esperem superar amb escreix el nombre de participants, entre els quals ja està confirmada la presència d'algunes figures de l'elit del running: Kilian Jornet, Tòfol Castanyer, Toti Bes i Marc Pinsach.

Fins a aquest moment l’edició 2013 de la VCUF ha estat presentada a sis llocs diferents, començant a primers d'agost de 2012 per Puigcerdà, punt de sortida i arribada de la Volta Cerdanya Ultrafons. 


La VCUF i, per tant, la pròpia Cerdanya com a destí per als amants de la muntanya i l’esport va estar present el mateix mes d’agost al Salon de l’Ultra-Trail du Mont-Blanc a Chamonix, una de les fires més importants a nivell mundial per la qual han passat més de 40.000 persones de 75 països ja que coincideix amb la celebració de l’Ultra-Trail del Mont-Blanc

El mes de setembre la VCUF va ser presentada al Palacio de los Deportes de León i a la sala d’actes de l’Ajuntament de Cangas de Onís, a Astúries, amb motiu de la celebració de la VI Marató Xtreme Lagos de Covadonga. 

A finals de desembre es va fer la presentació a la llibreria Desnivel de Madrid del circuit SUMMUM UltraCup, del qual la VCUF serà una prova puntuable. 

Finalment el passat 11 de gener el circuit SUMMUM i la VCUF van ser presentats a la Diputació de Castelló.
 

VOLTA CERDANYA ULTRAFONS
 

A finals del mes de Gener es farà la presentació de la Volta Cerdanya Ultrafons del qual us mantindrem informats.
 

Servei de Comunicació
Volta Cerdanya Ultrafons

http://www.ultrafons.com/
comunicacio2013@gmail.com

No hay comentarios: